Начало
НачалоЗдравни новиниПротести в "Пирогов"
Протести в "Пирогов" 22 май 2007

  Лекари и сестри от “Пирогов” излязоха на протест пред входа на лечебното заведение. Днешният протест е третият поред. Като причина се изтъкват ниските заплати и лошите условия на труд. Медиците настояват освен за увеличение на работните заплати и за обновяване на материалната база и апаратурата на най-голямата болница за спешна помощ в България.  Протестните действия на лекарите ще се провеждат всеки ден от 13 часа до 1 юни ако дотогава не получат ясен отговор дали ще бъдат изпълнени исканията им, заяви зам.-председателят на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ д-р Пламен Радославов. 

 Ако до 1 Юни нямат отговор лекарите и сестрите ще преминат към ефективни стачни действия. В протеста се включват представители на всички клиники, хирургии и поликлиниката към “Пирогов”. Председателят на Българския лекарски съюз в лечебното заведение д-р Валентин Кърлев съобщи, че се провеждат преговори с ръководството на болницата за спешна помощ. Резултатът от тях все още не е ясен.
Протестиращите съобщиха, че чистата работна заплата, която един хирург с 20-годишен стаж получава в “Пирогов” е 514 лева, а сестрите получават 269 лева. Извънредният труд, който здравните работници полагат не се плаща, бяха категорични протестиращите.

Според д-р Кърлев от 25 май НЗОК намалява стойността на клиничните пътеки, които формират възнагражденията и с това техните заплати прогресивно намаляват. От НЗОК опревергаха категорично твърденията на д-р Кърлев.

“Колкото повече работим, толкова по-малко получаваме”, бяха единодушни лекарите и сестрите. Те са категорични, че Министерството на здравеопазването трябва да осигури целева субсидия за лечение на пациентите. 

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator