Начало
НачалоЗдравни новиниМайчината кърма помага за успеха в живота
Майчината кърма помага за успеха в живота 21 май 2007

Децата, които са кърмени, по-често и осезаемо успяват в живота и по-бързо и по-стабилно се издигат по социалната стълбица. Това е извод от обстойното изследване извършено от британски учени от Бристолския университет ръководени от проф. д-р Ричард Мартин. Според тях децата, които са били на майчино мляко, в 41 процента от случаите се издигали по-високо от своите връстници, хранени с изкуствени заместители.
При това скоростта на придвижване по социалната стълбица пряко зависела от продължителността на кърменето. Ако само едно от децата в семейството получавало майчино мляко, шансовете му за успешна кариера нараствали с 16 процента в сравнение с неговите братя и сестри.
Сега в развитите страни млечните смеси за новородени се използват главно в семейства със среден социален статус. Но през 30-те години на миналия век това била еднакво разпространена практика във всички слоеве на обществото. Нещо повече, осигурените семейства дори по-често прибягвали до изкуствено мляко, защото можели да си позволят допълнителни разходи за изхранване на децата.
Проф. д-р Мартин посочва, че причините за благотворния ефект от кърменето са както биологически, така и психологически. От предишни изследвания в различни страни е била доказана връзката между кърменето, доброто здраве и повишените интелектуални способности на детето. Установено е и, че кърменето спомага за формирането на емоционалния контакт между майката и детето, което също влияе съществено на последващото му развитие и социализация.

С любезното съдействие на в-к Лечител.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator