Начало
НачалоЗаболяванияХирургияМлечна жлеза - диагностициране
Млечна жлеза - диагностициране


Млечна жлеза
Всеки възел в гръдната жлеза, който се палпира, трябва да бъде изяснен!Диагностични методи:
Инспекция
Палпация
Мамография
ЕхографияКлиника на карцином на млечната жлеза:
70% - твърд неболезнен възел в гърдата или аксилата
Кърваво-серозна секреция от мамилата
Екзематозни изменения на мамилата
В напреднал стадий мамилата стой високо или е дръпната към кожатаПри 80% при поставянето на диагнозата рак на млечната жлеза той вече има метастази, но само 20% могат да се докажат.МАСТОПАТИЯ:
Реакция на преустройство на млечната жлеза, проявяваща се предимно пери-, и постменструално( възраст пик 45-50г.). Чрез хормонална дисфункция се стига до дифузни фиброзирания, интрадуктални епителни пролиферации, разширения на канали и образуване на кисти. Най-често доброкачествено заболяване на млечната жлеза.

МАСТОДИНИЯ:
Чувството на напрежение в двете млечни жлези, около 50% от всички жени са засегнати.Фамилната анамнеза на заболяванита на млечната жлеза е много важна. Ранния скринигов преглед и контрол е важен за ранното диагностициране на заболяванията на млечната жлеза.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator