Начало
НачалоЗдравни новиниРаждане под вода вече и в Пловдив
Раждане под вода вече и в Пловдив 18 май 2007

С нова модерна вана за подводно раждане се сдобиха в Акушеро-гинекологичната клиника на пловдивската УМБАЛ „Свети Георги”. Такава апаратура има единствено в софийската „Света София”, обаче е по-стар модел.

Ваната е закупена със собствени средства на Университетската болница и струва 36 хиляди лева.

Предимствата на новия метод са както за майката, така и за бебето, обясниха лекари. Раждането във ваната става при температура на водата от 37 градуса. Толкова е и температурата на тялото.

При тези условия болките на родилките значително намаляват, откъдето и количеството на обезболяващите медикаменти, който се прилагат при тях рутинно при нормално раждане.

Времето за раждането се съкращава от 6-7 часа наполовина.

За бебето пък преходът от водна към въздушна среда става по-плавно. Това намалява неговия стрес. Прекъсването на пъпната връв става във ваната, а плацентата се изхвърля, когато майката е извън нея.

Ваната е оборудвана с апарат, който измерва сърдечните тонове на плода. Така по време на раждане лекарите могат не само да чуват сърцето, но и да следят неговата дейност на специален монитор.

Новият метод не крие рискове за майката или за бебето. То обаче е предназначен само за нормално раждане и не се препоръчва при седалищно предлежание на плода, многоплодна бременност, както и за жени с високо кръвно налягане или друга патология. 

Удоволствието да роди по такав модерен начин под вода ще струва на майките 250 лева. 

В съседство на родилната зала е ситуирана и такава за роднините, оборудвана с телевизор и климатик, а по желание на майката един член на семейството може да присъства и на самото раждане под вода.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator