Начало
НачалоЗдравни новиниWeb site учи децата да се хранят здравословно
Web site учи децата да се хранят здравословно 18 май 2007

  Европейската асоциация на професионалните готвачи и Генералната Дирекция за Здраве на Европейската Комисия откриват заедно  интернет сайт за деца, наречен "EU.Minichefs": http://eu.mini-chefs.eu/. 

 Taka шеф-готвачите ще могат aктивно да се присъединат към Европейската здравна платформа, чийто основоположник е Комисар Маркос Киприано през 2005 г. Уебсайтът включва здравословни рецепти и кулинарни съвети от най-добрите в занаята от цяла Европа.

  Целта на сайта е да се ограничи детското затлъстяване,вследствие на неправилното хранене като се насърчи здравословното  и се демонстрира, че готвенето може да е лесно и забавно развлечение. Във всички европейски страни,  ще се организират посещения от специалисти-кулинари в  училищата за да се обясни на малчоганите как да приготвят полезни, обикновени ястия на които да се насладиш, използвайки традиционни и сезонни продукти. Те ще помогнат на децата да открият всички страни на здравословните и  вкусни  ястия на своето кулинарно наследство.

Ще се проведе и  единен Европейски ден за здравословна храна и здравословно готвене на 8 ноември 2007 г.

  В  web страницата хитро е вмъкнато и състезание за рисунка на плакат, който ще се използва за промоцирането на кампанията за 8 ноември. Надпреварата е задеца на възраст 9-12 години, които ще вземат участие с техните класове във всяка страна.

  Състезанието стартирана 15 май и приключва на 30 юни. Резултатите ще бъдат обявени през септември т.г. "Евро-Минишефс" (“EU.Minichefs”), както и уебсайтът осигурява европейски форум за здравословна храна и здравословно готвене за родители, учители и деца.  Скоро страницата ще се използва на 12 езика.Също така са предвидени още интерактивни игри, с които децата да се забавляват, научавайки повече за правилното хранене и начин на живот по забавен за тях начин.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator