Начало
НачалоЗдравни новиниУвеличение на броя болни от хепатит
Увеличение на броя болни от хепатит 17 май 2007

Директорът на РИОКОЗ д-р Ани Егинлиян, заяви че броят на болните от хепатит в Пловдив продължава да се увеличава и през изминалата седмица. Общо 18 случая на хепатит са открити в Пловдивска област. В ромския квартал в сeло Катуница са заболели едно семейство от 7 души. Това са единствените семейно свързани случаи за момента.

Наложени са трайни мерки по дезинфекция на селото като се проследяват всички имали контакт с болните.

 Чревните инфекции също са повече за периода на изминалата седмица, когато в Инфекциозна клиника са преминали над 64 души.

 Броят на болните от паротит остава непроменен - 8 нови случая за седмицата -  главно момичета на възраст над 15 години.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator