Начало
НачалоЗдравни новиниСкандал във II АГБ "Шейново"
Скандал във II АГБ "Шейново" 17 май 2007

 Участниците в обощото събрание на II АГБ "Шейново" забраниха на ликвидатора на Столичния медицински холдинг Никола Рангелов да присъства, поради мнението му за кадруване в болницата. Тои е поискал смяна в ръководството и е предложил конкретни имена, които да влязат в Упарвителния съвет, но без обосновка на исканията си.

   Директорът на болница "Шейново” Димитър Драгиев изрази мнение, че Исканията за промяна в състава на Съвета на директорите е продиктувана или от политически причини, или от недотам полезен икономически интерес.
  Проф. Милан Миланов отхвърли възможността за промяна в състава на съвета на директорите и изказа мнение, че приватизация в на болнични заведения трябва да се прави при много ясна и прозрачна процедура, в интерес на лекарите. Спроед него "Шейново" е печеливша - миналата година в нея е имало рекорден брой раждания - 4 112, като печалбата е над 500 000 лв. Според Рангелов обаче имало неправомерно изразходване на средства, предвидени за лечебна дейност са отишли за ремонти, а директорът си е купил нов автомобил "Тойота".

 Всичко в отчета е точно, заяви проф. Миланов. Юристката на болницата Йова Петрова ясно обясни, че ликвидаторът е техническо лице и не е собственик на болницата, нито на капитала на холдинга, не е синдик и не е надзорник на Столичния медицински холдинг. Той няма правомощията да прави персонални промени и не е в неговата компетентност да прецени кой мениджърски екип може да се справи с управлението на дадена болница, добави тя. Има право само да довърши текущите сделки на холдинга, да събере вземанията му, да изплати задълженията на холдинга към кредиторите и да разпредели имуществото между акционерите в дружеството.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator