Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесС плуване към здравословен живот
С плуване към здравословен живот



Искате ли да имате най-добрата фигура, плувайте. Няма нищо по-полезно и ефективно от този комплексен спорт, който развива всички мускули, тонизира кожата, увеличава дихателния капацитет на белите дробове.


Какво постигаме с плуване:
Единствената физическа дейност, при която ставите са освободени от тежестта на тялото, поета от водата. При плуването няма травми!
Монотонните, ритмично повтарящи се динамични движения натоварват всички мускули и осигуряват хармонично развитие на тялото.
Мускулите се развиват по дължина, като запазват своя финес.
Те се развиват по-добре и са по-красиви от късите релефни мускули, които се оформят във фитнес-зала.
Масажиращият ефект на водата подобрява кръвоснабдяването на кожата, тъканите и мускулите и помага при борбата с целулита.
Плуването е прекрасен лек срещу стреса и нервното напрежение на нашето ежедневие.
Възстановителните свойства на водата водят до изчистване и изглаждане на кожата.Подобряване на нейния тургор и еластичност.
Плуването е превъзходно средство за отслабване. Тялото ни трябва да задели енергия за работата на мускулите, за преодоляване на водното съпротивление, а също и за поддържане на температурния баланс.
За 30 минути плуване се изгарят от 180 до 375 калории.

Практични съвети при плуване:


Подготовка преди плуване.

Както и при другите видове физическо натоварване, и при плуването трябва да ограничите консумацията на храна 2 часа преди тренировката. Също 1 час преди заниманието спрете изцяло приема на каквато и да е храна.


Загряване преди плуване.

За да повишите температурата на тялото се препоръчва да се разгреете преди тренировка. Направете малко гимнастика за различните части на тялото. Добър ефект имат подскоците или бягане на място за около 2-3 минути.


Дихателни упражнения !

Начинаещият плувец обикновенно спира да диша, щом пъхне глава под водата. Златното правило гласи: никога не задържайте дъха си. Вдишвайте само през устата и издишвайте през устата и носа.


Отпускане на тялото!

Една от най-често срещаните грешки е напористото плуване, без да се държи сметка за координацията и ритъма. Всъщност хаотичното размахване на ръце и крака не ви придвижва по-бързо. Най-добрият начин да намерите правилният ритъм и да усъвършенствате стила си, е да забавите чувствително темпото. Представете си, че плувате на забавен кадър и се концентрирайте над движенията.


Натоварвайте краката при плуване.

За да изгорите повече калории, можете да практикувате "ходене във вода". Ако не докосвате дъното, във вертикално положение движете енергично краката, като ги държите прави, с пръсти изпънати в шпиц. Движенията на краката оформят и стягат седалищните мускули.

doctorbg.com




 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator