Начало
НачалоЗдравни новиниСЗО описва всички лекарствени опити
СЗО описва всички лекарствени опити 11 май 2007

В следствие на многото започнали процеси в САЩ срещу голям брой фармацевтични лаборатории по повод регистрирането на нови нежелани лекарствени реакции (НЛР) на препаратите VIOXX и ZYPREXA се стигна до решението за повече прозрачност върху изпитванията на медикаментите.

Четрите основни асоциации на фармацевтичните лаборатории (Интернационална федерация на фирмите и федерациите в Европа, Япония и Америка) анонсираха ,че ще публикуват в интернет всички терапевтични опити на медикаменти в процес на изследване и на такива, чието изследване вече е приключило неуспешно:

http://clinicaltrials.ifpma.org

По този начин фармацевтичните лаборатории поставят спекулативно въпроса за обичайната си дискретна политика. Освен това ще има и друг регистър – за индустриалните опити в САЩ и други страни в Европа.

И ето че на свой ред СЗО лансира свой собствен портал. Той ще позволи на изследователите да открият и предотвратят дублиране на своите изследвания. Също така на лекарите да намерят подходящи за тях опити и изследвания, от които да черпят информация, и в които евентуално да участвуват. На издателите на научни статии и на журналистите - бързо и лесно да намират подробности за съществуващите клинични изследвания.

www.who.int/trialsearch/



www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator