Начало
НачалоЗдравни новиниДетският аспирин най-полезен за сърцето
Детският аспирин най-полезен за сърцето 09 май 2007

 Детският аспирин може би е най-добрата форма аспирин за човешкото сърце, според проведено наскоро проучване. Едно хапче от детския аспирин съдържа 81 милиграма аспирин, докато този за възрастни е с 4 пъти повече, или около 325 милиграма.

 Ново проучване, проведено в САЩ, показва че най-често изписваната доза аспирин за сърдечни проблеми е 81 милиграма на ден. Резултатите от изследването сочат, че доза, по-голяма от 81 милиграма не се е оказала по-добра от детската такава, а освен това може да доведе и до стомашно кървене.

 Изследванията, проведени от 1989 до 2004 включват повече от 40 000 пациенти, приемащи дози от 30 до 1300 милиграма, като повечето от пациентите вече са имали сърдечни проблеми.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator