Начало
НачалоСексуално здравеМъжкото здраве: 9 полезни съвета
Мъжкото здраве: 9 полезни съвета 08 май 2007

Девет съвета, които да помогнат на мъжете да водят по-здравословен начин на живот:

Мъжете обичат да поправят разни неща, или поне да се опитват. Дайте на мъж кутия с инструменти и го пуснете около къщата и ще видите, че той веднага ще намери какво да се ремонтира. Но така също мъжете трябва да поемат отговорност за тяхното собствено здраве. И когато дойде времето да се поправят неща, техните тела трябва да са в началото на списъка.


1.Започнете да се храните по-здравословно
– Докато това е лесно да се каже, всъщност не е толкова лесно да се направи и мъжете трябва да осъзнаят, че никога не е твърде късно да променят своите хранителни навици. Започнете да ядете свежи плодове и зеленчуци и спрете да похапвате „от време на време” от онези солени, пълни с мазнини бързи закуски.

2. Станете и се раздвижете – Без значение колко заети сте, можете да намерите тук там по няколко минути на ден, за да се раздвижите. Упражненията ще ви помогнат да водите по-дълъг и здравословен живот, така че, уговорете си среща с Вашия лекар, за да ви даде насоките за режима, който да спазвате занапред.

3. Научете се как да се справяте със стреса – Ако не се отнесете сериозно към него, стреса може да се превърне в истински убиец. Може да доведе до сърдечни заболявания, пристъпи, високо кръвно налягане и да се превърне в причина за множество други болести и проблеми, които истински могат да ви навредят. Отделете време, за да се научите как да се справяте със стреса в ежедневието си. Намерете книга за това, потърсете в интернет или питайте приятел за съвет. Просто го направете.

4. Спрете цигарите – Пушенето сериозно уврежда Вашето здраве. Това не е само надпис на кутията, която всеки ден си купувате, но е и опасност, алармираща за проблемите, които може да си докарате пушейки. Попитайте личния си лекар за информация как да спрете пушенето.

5. Намалете приема на алкохол
– По колко алкохол изпивате на ден? Може да си мислите, че е много мъжко вместо минерална вода, на път към вкъщи привечер да си вземете 2-3 бири, но не е. Пиенето на твърде много алкохол може безвъзвратно да повреди Вашето здравно състояние.

6. Прегледайте си простатата – Проблемите на простатата не са шега работа и могат да доведят до сериозни здравословни проблеми. Уверете се, че Вашия личен лекар редовно преглежда простатата Ви.

7. Редовно си мерете кръвното налягане – Сред нас има хиляди мъже, страдащи от високо кръвно налягане, без дори да подозират за това. Ако не можете да си спомните кога е бил последния път, когато личния Ви лекар е мерил кръвното Ви налягане, уговорете си среща с него.

8. Научете се да предвиждате проблеми със стъпалата си – Има няколко неща, които могат да Ви помогнат да предотвратите проблеми със стъпалата си, от носене на чисти чорапи всеки ден, до това да не ходите боси във фитнеса. Няколко козметични крема и други лекарства могат да Ви свършат работа, но при по-сериозни проблеми да потърсете консултация с лекар – дерматолог.

9. Безопасността е на първо място – Мъже, Вие също не сте непобедими, така че започнете да използвате крем против изгаряне, носете каска като карате мотоциклет и затегнете коланите си. Придържайки се към безопасността във всички сфери на живота си, Вие защитавате не само себе си, но и Вашето здраве.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator