Начало
НачалоЗдравни новиниТоп 10 на притесненията, които американските родители имат за децата си
Топ 10 на притесненията, които американските родители имат за децата си 07 май 2007

    Пушенето, злоупотребата с наркотици и затлъстяването са водещите в списъка


В САЩ бе проведено национално изследване върху детското здраве, включващо анкета, попълнена от 2076 родители от различни етноси и социално положение.

Участниците са били помолени да определят 17 различни здравни проблеми, които според тях засягат в най-голяма степен днешната младеж.

    Тук са изброени топ 10 на основните притеснения на участниците, както и тяхната процентна тежест в общото изследване.

1. Пушене: 40%
2. Злоупотреба с наркотици: 39%
3. Затлъстяване при тийнейджърите: 34%
4. Злоупотреба с алкохол: 33%
5. Пътни инциденти: 29%
6. Забременяване в тийнейджърска възраст: 28%
7. Интернет безопасността: 26%
8. Училищно насилие: 24%
9. Полово предавани болести: 24%
10. Непристойно поведение: 22%

    Останалите седем притеснения относно здравето на младите са психологически стрес, депресия, хранителни разстройства, самоубийство, аутизъм, рак и замърсяване на храните.

    Резултатите варират до известна степен. Например, чернокожите родители са посочили тийнейджърската бременност като здравен проблем номер едно, докато тези с университетски дипломи в по-голямата си част са припознали като основен проблем затлъстяването.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator