Начало
НачалоЗдравни новиниКампания "Искам бебе" за двойки с репродуктивни проблеми
Кампания "Искам бебе" за двойки с репродуктивни проблеми 04 май 2007

Започва кампания "Искам бебе" иницирана от
фондация "Искам бебе", сдружение "Зачатие" съвмесно със СиБанк. Това е нова кредитна линия предназначена за хора с репродуктивни проблеми. Сумата, която се отпуска от банката е до 12 000 лева при преференциална лихва и без такса за кредита. Усвоените пари могат да се ползват за лечение на стерилитет или за зачеване ин витро.

Около 250 000 семейства в България са бездетни и възможноста за финансиране със сигурност ще помогне на много от тях да се справят с безплодието.

Оплождане ин витро (на латински: in vitro = в стъкло), често наричано "в епруветка", е сливане на сперматозоид и яйцеклетка извън организма на жената. Този метод на зачатие за първи път е бил извършен успешно от доктор Робърт Едуардс и доктор Патрик Степто в Англия на 25 юли 1978.

През годините тази технология бива развивана от лекари и ембриолози. Само в САЩ има около 6,1 милиона двойки, които нямат възможност да имат деца. По-малко от 5% от тях прибягват до метода In Vitro. Шансът да се забременее по този начин е 29,4%. Така от 1981 г. там са родени над 114 000 деца.

Цената на подобна манипулация е около 12 000$, докато в България цената е около 6000 лв. Около 82% от децата се раждат живи, 63% от случаите се ражда по едно дете, 32% близнаци и 5% са три или повече деца. Според изследванията децата, заченати чрез епруветка, се развиват по същия начин, както децата, заченати чрез полов акт.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator