Начало
НачалоЗдравни новиниЗдравната вноска ще бъде увеличена
Здравната вноска ще бъде увеличена 04 май 2007

За първи път от 22 декември миналата година, когато не беше подписан НРД за 2007 г., Министерството на здравеопазването, Здравната каса и Българския лекарски съюз проведоха официална среща, по инициатива на министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски. На нея се дискутира възможността здравната вноска да бъде увеличена от 6 на 8 процента.

„За първи път и трите институции се обединихме около становището, че е необходимо и има воля за увеличение на здравната вноска, но това трябва да стане постепенно и за сметка на намаляване на общата данъчно-осигурителна тежест за гражданите", заяви министър Гайдарски.

"Тя нямаше за цел да реши някакви кардинални въпроси в областта на системата на здравеопазването, а да продължим разговорите, които сме имали с НЗОК и БЛС", допълни министъра.

 Той припомни, че това е решение, което може да бъде взето от политическите партии, Народното събрание и Министерството на финансите.
Припомняме, в момента здравната вноска е 6 процента, като 3,9 или 65% от цялата осигурителна тежест се поемат от работодателя, а останалите от служителя. Осигуреното лице и работодателя ще си изравнят осигурителните вноски най-рано през 2010 г., когато се предвижда осигуровките да бъдат разделени поравно.
Гайдарски съобщи още, че на тристранната среща са обсъждани въпроси за доболничната помощ, спешната помощ, както и проблеми между НЗОК и болниците.

 Здравният министър призова за започване на разговорите, свързани с Националния рамков договор за 2008. Министър Гайдарски отбеляза, че основната цел на срещата е била трите институции да заработят в синхрон, който да спомогне за повишаване качеството на здравното обслужване в страната, като допълни също така , че няма тежки и неразрешими противоречия между трите институции.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator