Начало
НачалоЗдравни новиниОперации на дебелото черво ще извършат водещи италиански професори у нас
Операции на дебелото черво ще извършат водещи италиански професори у нас 03 май 2007


 Двама водещи италиански лекари ще оперират у нас две деца с тежки заболявания на дебелото черво, операции иначе немислими у нас.


 На 4 и 5 май ще бъдат извършени две операции на деца с аномалии на дебелото черво в Клиниката по детска хирургия на МБАЛСМ "Н.И. Пирогов"

Едното дете е с най-тежката форма на аномалия на дебелото черво, която се оперира само в няколко големи детски хирургични клиники в САЩ и Европа. За последните 20 години това е вторият подобен случай в България. Операцията протича в няколко етапа, като тази седмица ще бъде извършен основният първи етап.

 Другото дете, момиченце на 6 години, е с тежка диагноза и вече е претърпяло една неуспешна операция в България.

 Водещият оператор е проф. Паоло Додеро, шеф на Клиниката по детска хирургия в Генуа. Той е водещ европейски специалист по проблемите на дебелото черво и ануса.

 Вторият хирург, който ще асистира на Додеро е проф. Джан Батиста Париджи, шеф на Клиниката по детска хирургия в Павия, Италия, един от най-старите университетски градове със световно известна медицинска школа.
Операциите на двете деца ще бъдат извършени заедно с български лекари. В екипа, който основно се занимава с проблемите на вродените болести на ануса и дебелото черво, влизат доц. Минко Панов, д-р Теодор Пенушлиев и д-р Цвятко Георгиев.

 Към операциите се проявява голям интерес от чужбина. Те ще се предават по видеовръзка и ще се наблюдават от над 20 гости - специалисти по детска хирургия, от Гърция, Румъния (Букурещ, Констанца, Крайова) и Македония.

 Служебното посещение на двамата италиански лекари у нас се организира от Клиниката по детска хирургия към СБАЛСМ „Пирогов" и Център „Фонд за лечение на деца", който поема и финансирането по операциите.

Източник: www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator