Начало
НачалоЗдравни новиниВсеки трети софиянец с алергия
Всеки трети софиянец с алергия 02 май 2007

Всеки трети софиянец се оплаква от алергичен ринит и сенна хрема, причинени от полени. Все по-често обаче причината за алергиите са хлебарки. Хората не предполагат, че страдат от такава алергия, преписват я на друг причинител – домашен прах, домашни животни и прочие.

Проучване показва, че 80% от административните сгради в София са пълни с хлебарки, същото важи за 60% от болниците, а какво е състоянието в жилищните блокове всеки знае.

Доказано е, че децата между 12 и 15 години страдат два пъти повече от възрастните. Но алергиите, включително и тези към хлебарките, могат да се отключат в различни периоди от живота. Алергиите са три вида - респираторни, кожни и хранителни. Най-рискова за живота е дихателната алергия. Около при 0,3% от страдащите са с бронхиална дихателна алергия.

Още за алергичните заболявания може да откриете тук.


Източник: Zagrada.bg

Статията се разпространява под лицензия Криейтив Комънс признание-споделяне на споделеното, версия 2.5

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator