Начало
НачалоЗдравни новиниНова инсулинова химикалка за еднократна употреба в САЩ
Нова инсулинова химикалка за еднократна употреба в САЩ 01 май 2007

Фармацевтичната компания Санофи Авентис съобщи, че в Понеделник Щатската Агенция по храните и лекарствата (FDA) е одобрила СолоСТАР, инсулинова химикалка за еднократна употреба за използване в лечението на хипергликимия при хора с диабет от видовете 1 и 2.

Химикалката за еднократна употреба предоставя на болните от диабет алтернатива на иглата и спринцовката, традиционно използвани при инсулиновата терапия, обобщават от Санофи Авентис.

Очаква се по-късно тази година уредът да е в аптеките в САЩ.

Източник: The Associated Press

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator