Начало
НачалоЗдравни новиниСветовен ден за борба с астмата
Световен ден за борба с астмата 01 май 2007

Световният ден за борба с астмата ще бъде отбелязан в София от 10:30 ч. на 01. Май  в Южния парк (до входа на парка откъм бул. Гоце Делчев). Под мотото “Астмата може да бъде контролирана!” ще бъде издигнат летателен балон над София. Това съобщиха организаторите.

Астмата се явява като все по-голям проблем за здравеопазването в световен мащаб. По приблизителна оценка страдащите от бронхиална астма в света са около 300 милиона жители. Това я прави най-честото хронично заболяване. В целия свят се наблюдава изразена тенденция към зачестяване на заболяването бронхиална астма сред всички възрастови групи, но преди всичко страдат децата. Ако астмата не се лекува правилно това налага болнично лечение, отсъствия от работа и учебни занятия, увеличават се загубите от временна или трайна нетрудоспособност, рязко се влошава качество на живот на засегнатите, а в някои случаи настъпва и преждевременна смърт.

Целта на Световния ден за борба с астмата е да се подчертае необходимостта, че на всеки страдащ от тази болест диагнозата трябва да бъде поставена навреме, че трябва да получи адекватно лечение, да бъде информиран, как да провежда подходящите терапевтични режими за да могат  болните от астма да добият увереност, че контролът върху болеста е възможен.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator