Начало
НачалоЗдравни новини9 деца се отровиха през почивните дни само в Пловдив
9 деца се отровиха през почивните дни само в Пловдив 30 април 2007

Университетската болница в Пловдив е приела 9 деца с опасност за живота в следствие на погълнати опасни количества лекарства, алкохол и вредни химикали, съобщава news.bg, позовавайки се на репортаж на БНТ. През почивните дни заниженият родителски контрол е довел до бум на интоксикациите сред бебета и тийнейджъри, като лекарите подозират, че част от отравянията са в следствие на опити за самоубийства.

Вчера вечерта в интензивното отделение на лечебното заведение е прието момиче, което е погълнало огромно количество от лекарството "Дилоксин". Като възможна причина за инцидента се счита забраната на родителите девойката да замине на екскурзия с приятели. Друго момиче пък е злоупотребило с алкохола в следствие на любовна мъка.

Три едногодишни деца са с най-сериозна опасност за живота. Те са погълнали съответно син камък, белина и миша отрова. Лекарите посочват като причина за натравянията немърливостта на родителите и съветват майките и бащите да следят с какво си играят малчуганите през цялото време. Родителите трябва да спазват указанията върху етикетите на химическите препарати и да ги съхраняват на недостъпни за децата места.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator