Начало
НачалоЗдравни новиниНов лек бори рак на простатата
Нов лек бори рак на простатата 30 април 2007

Американски учени разработиха експериментално лекарство, което убива само увредени от рак на простатата клетки при мишки.
При лечението се въвеждат малки количества рибонуиклеинова киселина (РНК) в туморни образувания на заболели гризачи. Медикаментът не засяга здравите клетки.
Изследователите установили, че методът е намалил наполовина количеството на злокачествените клетки след двуседмично лечение.
"Резултатите са окуражаващи, защото не се наблюдават странични ефекти при лекуваните мишки. Мислим да направим клинични изследвания и върху хора през следващите няколко години", заявява ръководителят на изследователския екип Брус Сюленгър от биотехнологичния университет "Дюк" в Дъръм, Северна Каролина.
Според български уролози всяка година у нас има 200 новооткрити случаи на рак на простатата.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator