Начало
НачалоЗдравни новиниСтоличната педиатрия – пред стачка
Столичната педиатрия – пред стачка 27 април 2007

Всички щатни служители на СБАЛ по детски болести в София ще започнат ефективни стачни действия ако не бъде преодоляна кризата в здравното заведение в най-кратки срокове. Информацията пристигна от Българския лекарски съюз, чиито представители са присъствали на специална среща по проблемите на болницата, която се е проведела днес.

Персоналът на здравното заведение не е съгласен с назначаването на новия директор д-р Мария Екимова. Педиатрите твърдят, че д-р Екимова няма необходимия клиничен и академичен опит да ръководи специализираната болница, а също така няма и необходимите мениджърски способности. Специалистите и помощният персонал изразяват възмущението си от отсъствието днес на срещата на новия директор и заплашват, че ще преустановят работа, ако не бъдат удовлетворени исканията им. Тези искания ще бъдат представени пред ръководството на лечебното заведение и служители на Министерството на здравеопазването веднага след празниците около 1 май.

Педиатрите настояват да се направи независим финансов одит на лечебното заведение за период от 3 години назад. Друго искане на лекарите е да се гарантира прозрачна финансова политика на болницата, чрез достъп до ежемесечните отчети на лечебното заведение, както и да се изплати на работещите допълнителното трудово възнаграждение за извършената дейност за месец март на настоящата година. Педиатрите искат и да се сключи колективен трудов договор, в който да се определят параметрите на основните трудови възнаграждения за категориите медицински работници и ясно очертани вътрешни правила за основните трудови възнаграждения, да се актуализират основните им трудови възнаграждения, считано от 1 май тази година и да се изясни статутът на Медицинския център към СБАЛДБ и възнаграждението на работещите в тази структура.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator