Начало
НачалоСексуално здравеОперацията не е единственото лечение на ДПХ
Операцията не е единственото лечение на ДПХ 27 април 2007

Повече от 500 000 мъже у нас на възраст от 40 до 75 години страдат от доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ). Заболяването доброкачествена простатна хиперплазия е едно от най-често срещаните при мъжете, наред с рака на простатата. Симптомите на ДПХ са свързани със затруднения при уринирането, като в последствие представителите на силния пол изпитват силни болки при опитите си да се облекчат. Появяват се и камъни в пикочния мехур и задържането на урината води до бъбречна недостатъчност.


Освен това, смущенията при уриниране водят до понижено либидо и проблеми с половите функции и еякуацията.


Едва 10% от заболелите в България се лекуват. Малкият процент на тези, които са потърсили помощ, е свързан със страха от хирургическа намеса. Допреди няколко години операцията е била най-използваният метод за лечение на доброкачествената простатни хиперплазия. Днес вече се прилага успешно и медикаментозно лечение. За да бъде успешно лечението, заболяването трябва да бъде диагностицирано в ранен стадий. Това е причината уролозите да съветват личните лекари да наблюдават своите пациенти и при най-малките смущения в уринирането да ги препращат към специалист.


doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator