Начало
НачалоЗдравни новиниПловдивският онкодиспансер ще се мести в Транспортна болница
Пловдивският онкодиспансер ще се мести в Транспортна болница 27 април 2007

След преместването на Онкодиспансера в сградата на пловдивската Транспортна болница, медицинското заведение може да се превърне в център за лечение на раковоболни от цяла Южна България, пише днес news.bg, като се позовава на радио Пловдив.
В интервю за местното радио директорът на Транспортна болница Пловдив д-р Георги Райчев е заявил, че за преместването ще са необходими около пет и половина милиона лева.

В момента Онкодинспансерът обслужва милион и двеста хиляди души от областите Пловдив, Пазарджик и Смолян. Необходимостта от увеличаване на капацитета на лечебното звено д-р Райчев свързва с тревожната тенденция за нарастване на броя на онкоболните – за последните 10 години те са се увеличили с 11 хиляди, като всяка година нарастването е с по два- три процента. В момента регистираните болни от рак в региона са 42 хиляди.

За проблема с липсата на някои медикаменти в онкодиспансера д-р Георги Райчев посочва като главен виновник фирмите-доставчици. Той изтъкна, че снабдяването с лекарства от Министерството на здравеопазването напоследък е безпроблемно.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator