Начало
НачалоЗдравни новиниЕпидемичен взрив от салмонелоза в столична детска градина е регистрирало МЗ
Епидемичен взрив от салмонелоза в столична детска градина е регистрирало МЗ 24 април 2007

Опасен епидемичен взрив е регистриран в Обединено детско заведение № 12 "Лилия" в столичния квартал "Мусагеница", съобщават от пресцентъра на министерството на здравеопазването. За периода 2 – 12 април с оплаквания от висока температура и повръщане и с микробиологично доказан инфекциозен причинител Салмонела ентеритидис са били диагностицирани общо 6 души, 5 от които са деца, посещавали детстката градина. Заболял от салмонелоза е и един родител, контактен на едно от заразените деца. Малчуганите са на възраст между 2 г. и половина и 7 г.

Профилактично са изследвани 75 контактни лица, но резултатите на всички са отрицателни. Взети са проби за микробиологично изследване от повърхности, кухненска посуда и ръце на персонал, от които не са изолирани санитарно–показателни микроорганизми. Отговорните институции са разпоредили необходимите профилактични и противоепидемични мерки за ограничаване и ликвидиране на взрива.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator