Начало
НачалоЗдравни новиниНов етичен скандал в лекарската гилдия
Нов етичен скандал в лекарската гилдия 24 април 2007

През последните дни вниманието на повечето медии е приковано от нов случай, който трябва да бъде разрешен от етичната комисия на лекарското съсловие. След шумният скандал с д-р Стоян Пернишки, сега в центъра на вниманието се оказа общопрактикуващият д-р Теодор Даков. Той и медицинската сестра, която е работила с него, са били задържани и разпитани от полицията по сигнал за инцидент, при който лекарят нападнал с нож синa на пациент.

Според основната версия на възрастен мъж от Долни Богров му прилошало и синът му го закарал в столичната 18-та поликлиника. По думите на пострадалия роднина на пациента д-р Даков невъзмутимо говорел по мобилния си телефон и не обръщал внимание на влезлите в кабинета му хора. Синът му направил остра забележка, при която лекарят извадил джобно ножче и го наръгал в корема.

От етичната комисия на БЛС отказват да се произнесат все още по случая, тъй като институцията все още не е сезирана и не е изслушана и другата страна. Според друга версия д-р Даков наръгал агресивния син на пациента в момент на самозащита.

Атакуваният мъж е с леки наранявания и животът му е вън от опасност, но междувременно баща му е починал най-вероятно от инсулт.

doctorbg.com

 

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator