Начало
НачалоЗдравни новиниБългарите са най-работливите в Европа
Българите са най-работливите в Европа 23 април 2007

Противно на схващането, че работохолизмът на българина е мит, специално изследване на швейцарския "Женева Институт" сочи, че ние и унгарците кръшкаме от работа най-малко. Според това изследване българските служители, в това число и здравните работници, кръшкат средно по 0,67 дни годишно, като по-трудолюбиви от нас са само гражданите на Унгария, които спестяват само 0,54 работни дни.

Най-често от работа без основателни причини отсъстват шведите (8,64 дена годишно), а известните със своето трудолюбие германци – средно по 1,83. Швейцарските учени посочват като най-мързеливи в световен план индийците, които мамят своите работодатели с 8,64 дни.

Резултатите от изследването на престижния швейцарски институт са публикувани в електронното издание на "Мителдойче цайтунг". Те са комплимент за съвестността на българските здравни работници и българите изобщо.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator