Начало
НачалоЗдравни новиниФармацевтичен гигант разработва лекарство срещу СПИН
Фармацевтичен гигант разработва лекарство срещу СПИН 23 април 2007

Фармацевтичният гигант Пфайзер разработва алтернативно лекарство в борбата срещу СПИН, съобщава медицинския уеб-сайт news-medical.net. Препаратът, наречен Маравирок се бори с ХИВ по малко по-различен начин, като блокира клетъчния корецептор CCR5, чрез който вирусът навлиза в клетките. Маравирок не атакува ХИВ в организма на пациента, а заразените клетки.

Друго преимущество в сравнение с другите медикаменти против СПИН, е че при употреба на Маравирок не се наблюдава завишен риск от сърдечно-съдови заболявания или различните видове рак. Клинични тестове върху животни показват още, че не се наблюдава и лимфома, но за сметка на това е възможна появата на чернодробни проблеми.

Администрацията по храните и лекарствата ще има специално заседание, на което ще бъде обсъдена необходимостта от допълнителни клинични изследвания на Маравирок.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator