Начало
НачалоСексуално здравеДепресията при хомосексуалистите
Депресията при хомосексуалистите 20 април 2007

Тежката депресия (наричана още и клинична депресия) е сериозен основен проблем, който засяга по-често хомосексуалистите, от колкото останалите членове на общата съвкупност. Много могат да бъдат факторите за това явление – например живеенето в хомофобско общество, отхвърлянето от семейството и лишаването от достатъчно социални контакти и забавления.

Някои от симптомите на депресията включват:
– лошо настроение през целия ден;
– видимо снижен интерес към ежедневните дейсности;
– увеличаване или намаляване на продължителността на съня;
– умора и загуба на енергия;
– чувство за безполезност или вина и
– желание за смърт или самоубийство.

Лечението на депресията обикновено включва прецизна оценка и обследване на пациента, инструкции за самопомощ и съвети, индивидуални или групови комуникационни терапии с лекар-специалист и при необходимост – медикаментозно лечение с антидепресанти. Лечението би следвало да започне с оценка на състоянието на пациента за да се избегне поставянето на грешна диагноза и да се окаже, че симптомите се дължат на друг здравословен проблем или на страничен ефект на медикамент или химическа субстанция.

Два са доказано ефективните методи за лечение на депресията – когнитивно-поведенческа терапия (КПТ) или интерперсонална терапия (ИПТ). Често препоръчваните стъпки за справянето с проблема включват поставянето на реалистични житейски цели, раздробяването на целите на отделни малки задачи, прекарването на повече време с други хора, физическата активност, избягването консумацията на наркотични вещества и алкохол, проявяването на търпение по-отношение на прогреса и избягването на взимане на важни житейски решения.
На лицата с хомосексуални наклонности (както и на хетеросексуалните) се предписват няколко класа медикаменти само след преглед на отделния пациент от квалифициран специалист психиатър. Важно е предписанията на лекаря да бъдат изпълнявани стриктно.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator