Начало
НачалоЗдравни новиниУникална транспортна среда за стволови клетки откриха американски учени
Уникална транспортна среда за стволови клетки откриха американски учени 18 април 2007

Уникална транспортна среда за стволови клетки са напът да открият специалисти от университета "Джон Хопкинс". Тази среда може да се използва за транспорт на стволови клетки вътре в човешкото тяло, като тя не само ги предпазва от атаките на имунната система на организма, но и дава възможност за рентгенологично проследяване на движението им в тялото, предава българската агенция "Фокус". Посредством патентованата система, наречена "Х-caps", учените от най-големия американски изследователски институт "Джон Хопкинс" са проследили "пътуването", оживяването и функцията на донорни стволови клетки, използвани за лечение на сърдечно-съдово заболяване при зайци. Проследяването е станало с конвенционална рентгенова техника .

Ако откритието стане приложимо в хуманната медицина голяма част от проблемите, които сегашната трансплантаионна практика изпитва, ще бъдат разрешени. Уникалната транспортна среда всъщност представлява микрокапсули, съставени от барий, алигнат и полилизан.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator