Начало
НачалоСексуално здравеИмпотентност
Импотентност 15 март 2007

Импотентността и еректилната дисфункция означават едно и също явление. Въпреки това импотентността освен физиологически проблем е и психологически и емоционален проблем. Много често мъже, които не могат да се реализират сексуално могат да получават ерекция, но изпитват страх, попадат в капана на „самосбъдващата се прогноза”, чувстват се неуверени или просто изморени.

Ерекцията е преди всичко една емоционална реакция. Сложните физиологични процеси, които я осигуряват, могат да се включат само когато човек е в подходящото настроение. Различни причини от биологичен, психичен и социален характер могат застрашително да разклатят мъжкото самочувствие и половата му мощ в определени моменти. Достатъчно е мъжът да е препил, да е претоварен от служебни неприятности или да е потиснат от поредния скандал.

Пълната липса на ерекция при всякакви обстоятелства е нещо много рядко и налага консултация със специалист. В най-честия случай обаче проблемът е преодолим без специални медицински манипулации и се разрешава с лекота от психолог или сексолог.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator