Начало
НачалоСексуално здравеВулводиния
Вулводиния 16 април 2007

Вулводия е термин използван за да се опише състояние на хронична болка и дискомфорт на влагалището. Медицината не е открила точните причини за появата на вулводиния и тя обикновено се установява при преглед във връзка с друга инфекция или кожен проблем в областта на гениталиите. Изследвания в други страни сочат, че близо 16% от жените в даден период от живота си имат подобен проблем.

Какви са симптомите на вулводинията? Основния симптом е болката. Тя е различна за различните жени. Вулводинията може да причини парене, смъдене, раздразнение или друг вид болезнено състояние на вулвата. Болката може да се разнася по околните тъкани или да се локализира постоянно на едно и също място. Тя може да бъде и постоянна или отминаваща.

Какво е лечението на вулводинията? Понастоящем няма лек за вулводиния, но има медикаменти, които да се справят със симптомите. Такива са аналгетиците, локалните анестетици. Специалистите препоръчват освен медикаментозно лечение и физическа терапия и промяна на диетата и начина на живот.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator