Начало
НачалоЗдравни новиниe-Health
e-Health 16 април 2007

"Електронно здраве" (или e-Health от англ.) е съвременното общо наименование на възможностите на здравеопазването, предоставяни от комуникационните технологии. Терминът включва всички технологии, които спомагат и подобряват превенцията, диагностицирането, лечението и мониторинга на заболяванията и мениджмънта на здравеопазването.


"И-хелт" например покрива взаимодействието между пациенти и здравни заведения, институционалния пренос на данни и комуникацията между пациент и специалист. "Електронното здраве" включва информационната мрежа, виртуалните болнични картони, телемедицинските консултации и персоналните преносими датчици и прибори за мониторинг на здравословното състояние на човека.


"Електронното здраве" може да донесе чувствителни ползи за цялото общество заради улеснения достъп до медицински грижи из страните от Европейския съюз, повишаването на качеството на здравните услуги и изграждането на бърза и ефективна здравна система.
ЕС се стреми да върви напред в изграждането на "Европейска и-Хелт Зона", координирайки действията и насърчавайки здравните институции. Една от специалните цели е да се създаде архитектура на стандартизираното информационно поле, което да гарантира еднаквостта на медицинските услуги и обмена на ноу-хау в страните-членки.


Като цел се посочва и създаването на виртуални болници, които он-лайн да координират действията на отделните звена, а също така да дават необходимата информация и съвети на пациентите, дори и да предписват лекарства.

източник: официален здравен сайт на ЕС

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator