Начало
НачалоЗдравни новини38 евро да плаща европеец за преглед у нас
38 евро да плаща европеец за преглед у нас 16 април 2007

Министерството на здравеопазването е започнало преговари с Европейската комисия за изработване на единен ценоразпис, по койта да бъдат обслужвани гражданите на страните-членки, пребиваващи у нас. От българска страна е заложено изискването европейците да получават първичен преглед срещу 38 евро, съобщава заместник-министърът на здравеопазването д-р Матей Матеев, цитиран от dnevnik.bg.


Според д-р Матеев изоставаме с две-три години в реформата, която да ни позволи да се включим в единното европейско здравеопазване. Според него след толкова години някъде ще се синхронизира и работата на НЗОК и европейските здравни каси.


Междувременно от министерството се похвалиха, че проблемът с кризата за здравни работици по Черноморието е решен. Открити са спешни сезонни пунктове в областните центрове Варна, Добрич и Бургас, а до лятото дейността си ще възстанови и курортната поликлиника в Златни пясъци. Освен това по цялото Черноморие ще бъдат разпределени 20 линейки, а кметовете на курортните градове ще трябва да осигурят необходимите помещения за оказване на медицинска помощ. Зам.-министър Матеев подчертава, че държавата няма да допусне да бъдат изнудвани туристите. Взети са мерки всеки хотелиер да бъде задължен да обяви на видно място къде туристът може да получи медицинска помощ само срещу европейската си здравна карта. В тези центрове общопрактикуващите лекари ще получават по 4.80 лв. за първичен преглед, се казва още материалът в dnevnik.bg.


doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator