Начало
НачалоЗдравни новини5 стипендии за специализанти дава немска фондация
5 стипендии за специализанти дава немска фондация 16 април 2007

Немската фондация "Шеринг" предлага 5 стипендии от 1300 евро месечно за млади български лекари, които искат да специализрат в Германия, се казва в статия на dnevnik.bg. Парите ще получат специализанти в направленията онкология, гинекология, неврология и радиология.


За кандидатстване по тази програма е необходимо да се представи изготвен тримесечен изследователски проект, съгласуван с немски научен ръководител. Документът трябва да бъде на английски или немски език и да се състои от три страници. Друго условие за спечелване на стипендията е дипломата за завършено образование и докторантурата или аспирантурата по съответното направление. Кандидатите не трябва да са над 35-годишна възраст и трябва да работят в български университетски клиники.


Подборът на кандидатите ще бъде извършен от Международната фондация "Св. Кирил и Методий" в София по поръчка на Германската служба за академичен обмен и фондация "Шеринг". Стипендията от 1300 евро покрива застраховката, престоя в Германия и пътните разходи, подчертават благотворителните организации. Повече информация за тазипрограма можете да намерите на www.cmfnd.org.


doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator