Начало
НачалоЗдравни новиниКриза за медицински кадри в Добрич
Криза за медицински кадри в Добрич 13 април 2007

Сериозен глад за медицинска кадри се чувства в община Добрич. Това съобщава днес на страницата си news.bg, позовавайки се на регионалната лекарска колегия. Според данни на организацията през 2000 г. са членували 2770 медици, а сега техният брой е точно 564.
Според колегията в Добрич има сериозен недостиг на специалисти. Най-близкото населено място, където може да се потърси помощ от алерголог, детски невролог и съдов хирург е Варна. В Окръжна болница Добрич пък няма онкологично отделение и тубдиспансер.
Кризата на медицински кадри ще се задълбочи още повече заради наближаващия туристически сезон. Освен това местните специалисти предпочитат да работят в големите университетски болници или да упражняват професията си зад граница – в Германия, Швейцария, Франция и Англия.
Лекарската колегия в северозападната община коментира със съжаление, че вече дори и в Румъния медиците получават в пъти повече от българските специалисти.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator