Начало
НачалоЗдравни новиниИАЛ изтегля лекарство
ИАЛ изтегля лекарство 12 април 2007

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарства д-р Емил Христов е издал заповед за незабавното блокиране и изтегляне от лекарствоснабдителната мрежа на страната на лекарствения продукт Флебодиа (Phlebodia tabl. 600 mg x 15; x 30) от партиди № 06009 и № 06015.

Според агенция "Фокус", която се позовава на ИАЛ, причината за заповедта е несъответствие с изискванията за качество от разпоредбите на здравното министерство. Изпълнителната агенция по лекарствата е изпратила решението си до френския производител на медикамента и българските дистрибутори "Хигия", "Аришоп фарма", "Софарма Трейдинг", "Стинг" и "Ес енд Ди Фарма България". ИАЛ е предприела и действия за уведомяване на РИОКОЗ и РЦЗ за осъществяване на контрол по изпълнението на заповедта.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator