Начало
НачалоЗдравни новиниГотви се втора вълна имунизиции против хепатит А в Пловдив
Готви се втора вълна имунизиции против хепатит А в Пловдив 11 април 2007

Миналогодишният епидемичен взрив на заболели от вирусен хепатит А в някои квартали на Пловдив и други населени места от региона изисква провеждане на втори тур профилактични имунизации. Всички деца от 2 до 18 години в кварталите Столипиново, Аджисан махала и Шекер махала в Пловдив, както и в градовете Карлово, Кричим и село Крушево ще бъдат реимунизирани след като през октомври миналата година вече са минали през лекарските кабинети за първа имунизация.

Превантивната мярка беше взета със заповед на министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски и реализирана с помощта на РИОКОЗ Пловдив, РЗОК Пловдив, общопрактикуващите лекари от региона и неправителствени организации. Разпоредената имунизация се финансира изцяло от държавата, като здравното министерство е заделило 10000 лв. от бюджета си за заплащане на дейността на медиците и за закупуване на ваксината.
Съгласно изготвения график на общопрактикуващите лекари, втората имунизационна вълна ще започне на 23 април в Пловдив. Последователно ще бъдат обхванати децата в с. Крушево, Карлово и Кричим. Имунизацията в областта ще приключи до 15 юни. Голяма част от децата живущи в изброените населени места са представители на малцинствата и нямат личен лекар, но от координационният екип на кампанията уверяват, че всички малчугани ще бъдат имунизирани според графика.

doctrorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator