Начало
НачалоЗдравни новиниСкачат глобите за нередовни аптекари
Скачат глобите за нередовни аптекари 04 април 2007

Между 10000 и 50000 става глобата за незаконно практикуващите аптеки. Досегашните наказания варираха в размер между само 1000 и 3000 лв. Другите санкции за провинилите се фармацевти са фиксирани в Закона за съсловната организация и са 3 вида. Те включват порицание, глоба от една до пет работни заплати или заличаване от регистъра на Българския фармацевтичен съюз за срок от 3 месеца до 3 години.
Междувременно на специална пресконференция председателят на БФС Мирослав Ненчев представи програмата на организацията и коментира новоприетият Закон за лекарствата и аптеките в хуманната медицина. Според него този закон нямал да се хареса само на онези фармацевти, които са свикнали да не спазват закона. От Българския фармацевтичен съюз са категорични, че е нужно да се въведе контрол върху цените на лекарствата, тъй като така ще се преодолеят нелоялната конкуренция и дъмпинговите цени. Сега действащата Наредба за лекарствените продукти определя пределните максимални цени на лекарствата, но този механизъм за контрол няма долен праг на цените и така на места аптеките работят на производствени цени. Според новия закон обаче производителите ще са длъжни да декларират най-ниските възможни цени на лекарствата и на тази база ще се определя надценката.
От БФС обещават да продължат да работят за качественото обучение на фармацевтите и допълнителната им квалификация. Освен това в програмата на съюза са залегнали принципите за оптимизиране на достъпа на населението до фармацевтичните услуги.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator