Начало
НачалоСексуално здравеРазмерът на вагината
Размерът на вагината 15 март 2007

Не само мъжете се притесняват за своите размери. Размерът на вагината също тревожи доста жени, особено раждалите, но за разлика от мъжете представителките на нежния пол мечтаят за по-малки размери. И при двата пола притеснения от подобен характер могат да имат негативен психологически ефект и да доведат до сексуални смущения.

Неразждалите жени по-рядко си задават въпроса дали тяхната вагина е твърде голяма. Съществува мит, че по-активните в сексуално отношение дами имат по-големи влагалища. Това съждение е доказано невярно.
При покой вагината има средна дълбочина от 9-10 см. и диаметър по-малък от 2,5 см. Във възбудено състояние тя достига до средна дълбочина от 13-15 см. и диаметър от 3–6 см.

Единственият начин за уголемяване на влагалището е раждането по естествен път. Това се дължи на преразтягането на мускулите и връзките на вагиналните стени. При това положение дълбочината може да достигне 20-23 см. и диаметър над 5-6 см. Подобно явление до голяма степен може да се предотврати с упражнения преди и след раждането.

Има и жени, които смятат, че влагалището им е твърде тясно. Рядко подобно притеснение има реално основание, но много по-често се подценяват странични причини за стесняването на вагината. Една от тях е състоянието на вагинизъм, което се характеризира с болка при полов акт, невъзможност за проникване, невъзможност за поставяне на тампон.

Всяка жена, която има каквито и да било притеснения относно размера на вагината си е добре да поговори с интимния си партньор и с психолог, а ако сексуалните смущения продължат по-дълго – и с лекар-специалист.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator