Начало
НачалоЗдравни новиниКърменето намалява риска от СПИН
Кърменето намалява риска от СПИН 30 март 2007

Серопозитивни жени, които кърмят, могат да намалят риска от предаване на ХИВ-вируса на своите деца. До това заключение са достигнали учени, които са анализирали данните от изследване, проведено в ЮАР. До този момент се считаше, че има 10-20% риск новороденото да се зарази с ХИВ при поемане на майчина кърма. Новите заключения обаче са достатъчно достоверни и могат да бъдат анексирани към разпоредбите на Световната здравна организация.
Междувременно СЗО изнесе и други данни, които подкрепят идеята, че обрязването при мъжете е ефективен начин за превенцията на СПИН. В Африка статистиката сочи, че обрязването намалява три пъти риска от заразяване с ХИВ при хетеросексуалните двойки.
Специалистите предупреждават обаче, че обрязването не може да замести традиционните методи за профилактика като презервативите и контролните прегледи на партньорите.

АФП

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator