Начало
НачалоЗаболяванияУНГ ЗаболяванияМорбилен отит
Морбилен отит

Определение
Той се причинява от вирус, към който се прибавя и бактериална инфекция. Протича като остър медиален отит. Входната врата е лигавицата на горните дихател ни пътища.


Клинична картина
Заболяването се предхожда или придружава от едропетнист обрив зад ушите, разпространяващ се по лицето и цялото тяло. При инфекция по кръвен път ухото заболява рано преди обрива. Много рядко може да се развие некротичен отит с голям дефект на тъпанчето и засягане на подлежащата кост.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator