Начало
НачалоЗдравни новиниПрез лятото – мобилизация на лекарите по Черноморието
През лятото – мобилизация на лекарите по Черноморието 29 март 2007

Според здравното министерство, до началото на летния сезон трябва да бъдат направени някои промени в законодателството във връзка с новите изисквания към България като страна-членка на ЕС. Една от следприсъединителните директиви (1408 – бел. ред.) предвижда свободно движение и равни права на гражданиете на съюза и еднакво третиране в случай на необходимост от медицинска помощ. Срещу представянето на европейската здравна карта чуждите туристи ще очакват безплатни и качествени услуги.
За да стане това възможно е необходимо българските медици да имат сключен договор със Здравната каса. Нито един лекар от варненските курорти обаче все още не е сключил своя договор с НЗОК. Заместник-министърът на здравеопазването д-р Матей Матеев заяви по този повод, че ще се направи необходимото тези лекари да бъдат накарани да подпишат свои договори, за да се предостави качествено обслужване на туристите. Освен това, по времето на туристическия сезон лекари от областните градове Бургас, Варна и Добрич ще бъдат пренасочвани по най-натоварените Черноморски курорти.
Според статистиката около 80% от чуждестранните туристи са граждани на Европейския съюз.

doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator