Начало
НачалоЗаболяванияОртопедични заболяванияХондродисплазия
Хондродисплазия

Определение
Хондродисплазията представлява вродено недоразвитие на хрущялната тъкан в ставите, костите и прешлените. В някои случаи заболяването има наследствен характер. Характерно е образуването на множество шипове (екзостози) у болните, нарушаване на растежа и наличие на ставни деформации.


Лечението на вродените системни заболявания на ставите е оперативно-ортопедично. Оперативните резултати са незадоволителни и само отчасти възстановяват двигателните ставни функции.


Прогнозата е неблагоприятна.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator