Начало
НачалоЗаболяванияОртопедични заболяванияАртрогрипоза
Артрогрипоза

Определение
Артрогрипозата представлява вродено тежко недоразвитие на големите стави и на отделни сегменти (мускули и нерви) на горните и долните крайници.
Предполага се, че това е последица от неправилно положение на плода в майчината утроба. Болестта се открива още в кърмаческата възраст. Крачетата на кърмачето са завъртяни навън, а ръцете - навътре. Движенията в тазобедрените, коленните, раменните и лакътните стави са ограничени. Ръцете са трайно свити в китките, а стъпалата - в глезените.
Нерядко активни движения в раменните и лакътните стави липсват, докато в ставите на краката отчасти са запазени. Движенията на пръстите на ръцете са запазени. Нерядко болестта се съчетава с вродена луксация на тазобедрената става.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator