Начало
НачалоЗаболяванияОнкологични заболяванияТумори на ставите
Тумори на ставите

Синовиом


Синовиомът е тумор, който произхожда от синовиалната обвивка на ставата или сухожилието. Той е доброкачествен или злокачествен. Туморът изпъква над кожата при определени движения на крайника и се опипва като гладък плътно-еластичен възел. Злокачественият синовиом се развива най-често в коленната и глезенната стави. Той е изключително болезнен и затруднява движенията в ставата. Растежът на тумора е бавен. Лечението е оперативно - туморът се отстранява, а при доказана злокачествена дегенерация може де се предприеме и ампутация.



Хондром



Хондромът представлява доброкачествен тумор, съставен от хрущялна тъкан, който се развива от ставния хрущял или от костната обвивка (периост). Най-често се локализира в малките кости на ръката. Туморът расте бавно, като първите признаци са подуване и болка в засегнатата става. Хондромът се открива обикновено случайно и при изследване по друг повод. Лечението е оперативно - предприема се отстраняване на тумора.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator