Начало
НачалоЗаболяванияОнкологични заболяванияТумор на плеврата
Тумор на плеврата

Определение: Мезотелиомът представлява първичен злокачествен тумор на плеврата. Той бързо нараства и се развива по цялата плевра и в белите дробове и близките лимфни възли. В плевралната кухина бързо се набира кръвениста течност.
Доброкачествените тумори на плеврата (липоми, фиброми, ангиоми и други) се срещат рядко и дават признаци на притискане само когато нарастват значително. Вторични злокачествени тумори (метастази) в плеврата рядко се развиват, обикновено при злокачествени тумори на бронхите и белите дробове.


Лечението на плевралните тумори е оперативно. При липса на метастази се извършва отстраняване на туморната маса.
При злокачествени тумори на плеврата прогнозата е неблагоприятна.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator