Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесВитамини, аминокиселини, добавкиВитамин F
Витамин F

Витамин F е мастноразтворим и се състои от линолеова, линоленова, арахидонова. Отсъствието в организма на една от гореизброените киселини се компенсира от наличието на другите.
Витамин F не играе някаква съществена роля в бодибилдинга, но има някои полезни свойства. Измежду тях са предотвратяването на отлагането на холестерол в кръвоносните съдове и унищожаването му при наличие, поддържането на доброто състояние на косата и кожата и поддържането на красив и младолик общ външен вид. Както витамин D, витамин F предотвратява мускулните крампи като доставя калции до клетките.
Лицата, които приемат повече въглехидрати се нуждаят от малко по-големи количества витамин F. За да се постигне оптимална абсорбция на витамин F е добре той да бъде приеман в комбинация с витамин Е по време на хранене. Дефицитът му може да причини акне или екзема. Свръхдозите не са токсични, но могат да доведат до покачване на телесна маса вследствие на концентрация на мазнини.
Най-добри източници на витамин F са растителните масла (слънчогледово, ленено, фъстъчено, соево) и ядките (фъстъци, слънчогелдово семе, орехи и други).

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator