Начало
НачалоСексуално здравеАфродизиаците
Афродизиаците 23 март 2007

Въпреки, че афродизиаците се базират основно на митове и културни традиции, интересът към тях не спада, напротив - хората продължават да експериментират и да търсят начини за подобряване на сексуалния им живот. От хиляди години човечеството изпробва различни храни, напитки и химически субстанции, като им приписва различни свойства, влияещи положително върху либидото. Кръстени на древногръцката богиня на любовта и красотата Афродита, афрродизиаците "имат за цел" да извлекат "най-доброто" от човека - продължителна и стабилна ерекция, по-добро овлажняване, по-голямо желание за секс, повече сексуална енергия и т.н.

Най-известният афродизиак е Кантарис везикатория или испанска муха, чиято активна съставка кантаридин дразни лигавиците и уретрата, което причинява кръвонасищане на пениса и чувство за парене. Испанската муха обаче има и куп противопоказания - от приапизъм (перманентна ерекция) до интоксикация и трайни наранявания. Други известни афродизиаци са храните, приличащи на полови органи, като стриди, миди и други морски дарове, бананите, аспержите и т.н., шоколадът, ягодите, шампанското, чилито и лютивите храни, които причиняват задъхване и сърцебиене, животински тестиси и прочее.

За съжаление нито една лаборатория досега не е доказала категорично действието на афродизиаците. Нещо повече - част от тях (като испанската муха) могат да бъдат дори опасни при неразумна употреба. Част от препаратите, които се продават из сексшоповете са с недоказан произход и действие.

Често опиати също са употребявани като афродизиаци. Алкохолът, марихуаната, кокаинът и амфетамините могат да имат временен ефект върху съзнанието и половата мощ, но също така могат и напълно да блокират сексуалните функции особено при злоупотреба и систематичен прием. Появата на зависимост от тях води неминуемо до сериозни здравословни проблеми.

Въпреки всичко една вкусна и добре оформена вечеря почти винаги води до повишаване на настроението и оттам - повишаване на сексуалното желание.

източник: интернет

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator