Начало
НачалоСексуално здравеВазектомия
Вазектомия 23 март 2007

Известно е, че сперматозоидите са мъжките репродуктивни клетки, а семенната течност е това, което ги пренася. За възникване на бременност е необходимо сперматозоид да се съедини с женската яйцеклетка.
Съществува метод за предпазване от нежалана бременност, наречен вазектомия. Това е перманентен хирургически метод за мъже. Операцията се състои в това да се съединят краищата на т.нар. vas deferens, за да не се позволи на сперматозоидите да се движат от тестисите към пениса. Тръбите в скротума, по които минава спермата към пениса, могат да бъдат завързани или слепени така, че никакви сперматозоиди да не се съдържат в семенната течност. Тя не засяга способността на мъжа да има и поддържа ерекция или да еякулира. Единствената разлика е, че в семенната течност, която се изхвърля няма да се съдържат сперматозоиди. Спермата ще изглежда точно както винаги е изглеждала и ще е същото количество.
Вазектомията не оказва влияние върху сексуалното желание и способности на мъжа.
Колкото по-кратко е времето между вазектомията и възстановяването, толкова по-успешни са резултатите. Забавянето може да доведе до производството на антитела или повреда на епидидимиса от появилото се повишено налягане.
Важно е да се отбележи, че след вазектомия първите 15-20 еякулации все още съдържат жизненоспособни сперматозоиди в системата над блокираните тръби. В този период се препоръчват други методи за предпазване от нежелана бременност.
Вазектомията не предпазва мъжа от полово предавани болести.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator