Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесВитамини, аминокиселини, добавкиВитамин B15 (Пангамова киселина)
Витамин B15 (Пангамова киселина)

Пангамовата киселина всъщност се счита за витаминоподобно вещество, тъй като не се среща в органичен вид в природата.
И за това вещество науката не е дала ясни и категорични отговори. Не са доказани никакви симптоми или заболявания в следствие недостигът на витамин В15.
Легенди разказват, че руските шампиони по бодибилдинг приемат пангамова киселина, на което се дължи тяханата отлична форма. Друг мит е, че в САЩ собствениците на състезателни коне дават на животните си В15 за да бъдат те по-бързи и за да се уморяват по-бавно. Медицината обаче не е потвърдила категорично ползите и недостатъците от витамина.
Пангамовата киселина е класифицирана в групата на В-витамините поради факта, че се синтезира в следствие консумацията на продукти, богати на този комплекс. Тоест като най-добри източници могат да бъдат посочени бирената мая, кафявият ориз, семената (слънчогледови, тиквени) и др.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator